Fiorano-min sorts hästblogg

Direktlänk till inlägg 28 juli 2012

Man kan ju bli knäpp

Av My Jeppsson - 28 juli 2012 02:12

Eller så är jag redan det. Har varit på ett vansinnigt dåligt humör och det mest bara kryper i kroppen på mig. Vette sjutton varför egentligen. Kanske för att det inte är så mycket att göra när jag jobbar, har heller ingen riktigt bra bok att läsa när det är långsamt. Känner mig lite tom efter the Hunger Games faktiskt. Death comes to Pemberley är förstås rätt kul, i synnerhet för att läsa hur PD James har föreställt sig framtiden för Elizabeth, Darcy och hea familjen Bennet. Men boken är trots allt en deckargåta och jag är ingen deckarläsare. jag vill ha någon form av kärlekshistoria-det är min drog.


 Sen så är jag putt över att mitt projekt inte går som jag vill. Jag hade ju hittat ponnyn med stort P som jag föll som en fura för. Det är väldigt sällan jag verkligen faller pladask för en häst. Jag är nog lite kritisk. Men denna var helt magiskt vacker med massor av uttryck. Har varit i kontakt med säljaren flera gånger och vi bestämde dag och tid när en vän skulle kolla på den. Den dagen blir hästen halt och vi skulle höras nu till helgen. Men nu svarar hon inte i luren:(. Suck. Jag ska ju egentligen inte ens köpa något eget förrän nästa år tänkte jag, så det är väl kanske ändå lika så bra det här.


Och så är jag förbannad över min shitty lilla lägenhet och framförallt den förbannade toastolen som bara står och rinner! Vaktmästaren har varit här ett flertal gånger och fixat men inte hjäper det inte.


Och så blir jag tokig på att jag konstant har kattsand över hela golvet på toan. Knut är helt hopplös på att gräva!


Kvällens fråga i taxin var "är du inte rädd?". Naturligtvis ska jag inte klaga på att jag slipper "aaaah var det kääääärleeeken som fick dig att flytta hit". Men, nej jag är inte rädd. Det hade varit himla jobbigt om jag hade varit rädd varja gång jag jobbade. Under de första fem åren jag körde taxi hände det aturligtvis lite grejer. Fick bla en bil fullständigt söndersparkad invändigt av en äldre man som nog inte borde dricka sprit. Resan kostade 60:- han fick betala 43.000:- för utrustningen i bilen. *peppar peppar* har det inte hänt något större de fem åren därefter eller här i Sundsvall. Eller jo, brottade lite med en a-lagare som inte ville betala förra året. Till slut kom han undan och tog sig in i sin port-men då var jag ändå rätt nöjd med att jag hade kastat iväg alla hans kära öl. Om jag inte får betalt-får heller inte alkisen nån öl.

 När det väl händer något i bilen blir jag inte rädd-jag blir väldigt väldigt arg. Jag kan vara rätt jobbig när jag inte är arg och när jag blir arg blir jag ungefär skogstokig och verkligen skitjobbig. Det brukar med andra ord gå att få ordning på de flesta. Ett trick är att tvärnita i ca 100 km/h. Det gör jag som varning om det är liv i bilen och dom inte lyssnar på mig. Om det inte hjälper gör jag det en gång till-och då åker dom ut. Då är jag oftast så arg att jag verkligen inte bryr mig om var jag hivar ut dom, det har hänt på Ölandsbron, mitt i skogen och på nattsvarta motorvägar. Folk får helt enkelt ta och uppföra sig när de åker taxi med mig.


En av bilarna jag kör nu. Är lite märkligt egentligen. Började köra i Kalmar och då i taxi 7. I Ystad körde jag 23 och 26, sen bytte jag bolag i Ystad och körde 23 (igen) en kort tid. I Sundsvall hamnade jag fort i taxi 7 och när jag bytte ägare här hamnade åter igen i 23 och 26.

 

 
 
fia

fia

28 juli 2012 07:05

Hej! Du har möjlitgvis inte kört taxi år Jonas och Ingela tidigare?

http://iminegnalillabubbla.blogg.se

 
My

My

28 juli 2012 13:07

Visst har jag gjort det.

http://mjeppan.bloggplatsen.se

 
Qodrofenia Ord & inga visor!

Qodrofenia Ord & inga visor!

28 juli 2012 13:58

sv:Nu var det ju så i min häst fall att han faktiskt hade feber.Inte mycket men feber hade han i omgångar och jag har haft att göra med en minst sagt motsträvig veterinär.Odling togs redan i början av juli och första veterinärkontakten togs redan i juni.Jag har bett om svar på odlingen men inte fått den och första veterinären tyckte att hästen i fråga skulle reda ut det själv utan behandling och luftrörsvidgande skulle räcka.För enligt denne handlade det om en vanlig icke smittsam förkylningsbakterie.Vi har ju två hästar och den andra har inte uppvisat några som helst symptom.

Hästen har dock inte riktigt haft möjlighet att självläka som första veterinären påstod att han skulle göra.I dagsläget spelar det ingen roll hurvida bakterien är kroppsegen eller inte då det är så långt förbi det stadiet att det är behandlingsbart för just det.

Pga den uteblivna behandlingen inledningen har han nu utvecklat problem med bronkerna och behandlas därför för bronkit i dagsläget.När det gått så långt som det gått för min häst.Där troligen även vädret varit en bidragande orsak vi har haft extremt hög luftfuktighet vilket gjort att han hade behövt hjälp långt tidigare.De yttre omständigheterna vilket veterinär nr1 var väl medveten om gjorde att han inte fick någon rimlig chans att läka själv. Det är 50/50 chans att han utvecklar kroniska luftvägs problem pga detta .
Och det känns minst sagt förjäkligt om jag ska vara ärlig.
Klinikveterinären tyckte att veterinär nr 1 kunde provat att sätta in antibiotika behandling i inledningen.Men denne hade ju bestämt sig för att det handlade om virus vilket inte antibiotika biter på ÄVEN om jag berättade mer än en gång att mina hästar INTE träffar andra hästar och har inte gjort så på flera månader (nästan ett år)och vi bor väldigt ensligt.
Det är bra att man är försiktig med antibiotika men i ett sådant självklart fall som det var i början med min häst övergår den första veterinärens resonemang i ren skär dumhet.Hen har gjort det onödigt krångligt på bekostnad av hästens hälsa.Och vägrat lyssna på mig som hästägare.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

 
fia

fia

28 juli 2012 18:55

Tyckte väl att jag kände igen dig ;) Jag jobbade hos Jonas med hästarna förut å har för mig att du körde åt honom då. Riktig tfin ponny du ser ut att ha.

http://iminegnalillabubbla.blogg.se

 
My

My

2 augusti 2012 20:37

Ja men då sågs vi säkert i stallet när jag hämtade bilen:). Det var förresten jag som pratade med Lena om Catch, men nu skulle hon inte sälja (el iaf inte till mig;)).

http://mjeppan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 20:28

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9173697722"

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 19:14

Solsken och värme ute, känns nästan som vår i luften. Bara det kan göra en på riktigt bra humör! Har tränat för Ina idag och jag hade en önskan om att fortsätta med bytesträningen som vi inte gjort sen i somras. Att sätta byten är egentligen inte all...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:57

Vecka 5:Båda vilade fram till söndagen då Juno longerades (oren) och Barbie gick 25 minuter i ridhuset.   Vecka 6   Måndag Barbie: Red ut 45 minuter i alla gångarter, pigg som tusan! Juno: Samma med Ellinor. Såg okej ut.   Tisdag Ba...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:14


Jag älskar söndagar! Det är den dagen på veckan som jag alltid försöker vara ledig. En helig kväll att spendera i soffan med datorn i knät och veckans tv-repriser på tv. Det krävs inte mycket för att jag ska vara nöjd (ibland)!   Barbie har fått ...

Av My Jeppsson - 7 februari 2015 15:30


Tog ner Juno i ridhuset idag för att kolla honom på linan. Även om han varit fin i skogen och okej på banan igår så känns det som om något är fel. Kollade igenom här på bloggen hur han har gått de senaste veckorna och för tre veckor sen började han g...

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards