Fiorano-min sorts hästblogg

Direktlänk till inlägg 30 juli 2012

Ja, folk är fakiskt så dumma

Av My Jeppsson - 30 juli 2012 01:12

Det finns en riksdagsman för SD som även han bloggar här på bloggplatsen. Jag halkade in på hans blogg mest pga av hans vansinnigt roliga namn (Thoralf). Jag älskar föräldrar med dålig humor när de döper sina barn:D! Nu var ju iofs Thoralfs föräldrar väldigt förutseende gällande hans karriär. Jag menar-ska man vara Sverigedemokrat räcker det inte bara att ha ETT svenskt namn-det är bättre med två.


I vilket fall som är denne Thoralf djupt upprörd för att svenskar har dålig koll på hur miljöläget i världen egentligen står till (jag uppfattar det helt enkelt som att han anser att världen inte alls står inför en global mijöförstöring utan det är mest hittepå-i synnerhet miljöpartiets propaganda). Själv är jag synnerligen övertygad att det extremt destruktiva miljöpåverkan människan har på jorden naturligtvis håller på att förstöra densamma.


Sen kan jag inte låta bli att bli mer upprörd över att svenska folket får sin kunskap från kvällspressen. Thoralf är med all rätt upprörd över att folket som svarat på enkäten är okunniga. Men för mig är frågan om VARFÖR folk är okunniga betydligt större. Om vi på allvar tror att svenska folket ska bli allmänbildade och få en uppfattning om hur världen ser så är det väl utbildningen som måste förändras? I grundskolan vet jag iaf inte någon som fick lära sig kritiskt läsande. Inte heller får folk lära sig vad källkritik och källhänvisningar är (något som är uppenbart när man läser valfri kvällstidning-journalisterna hoppar gladeligen över den delen dom med).


Min fråga blir således hur Thoralf kan förvänta sig att svenska folket ska klara av att läsa kvällspressen kritiskt-när det inte ens vet HUR man gör det? I synnerhet när journalisterna tar sig mycket stora friheter med sanningen. Båda problemen bottnar i utbildning som jag ser det. Sen har det kanske lite med dumhet att göra också-för tror någon att allt som står i Aftonbladet är sant, ja då är man nog bortom utildningens räddning,

 
 
Ingen bild

Hasse

30 juli 2012 09:08

Jag tycker att det borde ligga under din värdighet att göra dig lustig över vad folk heter.

My Jeppsson

31 juli 2012 00:50

Man skulle kanske tycka det. Men uppenbarligen gör det inte det. Roliga namn är så härlig vardagshumor att jag helt enkelt inte kan låta bli.

 
Ingen bild

Stefan G

30 juli 2012 11:20

Hej...
Halkade in här via din kommentar hos han med det roliga namnet :-)
För att undvika kommentarer som Hasses här, borde du kanske sätta en smiley i slutet på första stycket.. :-)
För att återgå till ämnet, det är skillnad på klimat och miljö. Det Thoralf diskuterar är den så kallade globala uppvärmningen och samhället och medias rapportering om densamma. Miljöförståring är något helt annat...
mvh
Stefan

 
Ingen bild

John

30 juli 2012 11:21

Det var lite onödigt att inleda med att göra sig lustig över någons namn pga politisk ställning. Men jag håller med i övrigt. Jag tror också att vi kan påverka miljön genom att försöka tex. återvinna. Men jag tror inte på propagandan att Sverige är under vatten om 50 år. Vattennivån har så vitt jag vet sjunkit lite de senaste 13 åren, sedan den första varningen.

Jag tolkar Thoralfs inlägg i miljöfrågan att han irriterar sig på propagandan. Det gör även jag då jag ser ett problem hos just den gruppen som tar sin nyhetsrapportering från kvällstidningarna. Vi kanske borde efterlysa en svensk version av Sesame street? Den lyckades lära ut lite till gruppen med låg socioekonomisk bakgrund i Amerika på 80 talet (i ung ålder). Att göra så att folk tycker det är kul att lära sig är ett testat och fungerande koncept. Tyvärr också anledningen till att FOX News och Aftonbladet har lyckats indoktrinera den lägre utbildade gruppen i respektive land. Ensidig och vinklad nyhetsrapportering är aldrig bra.

Egentligen är det bara pinsamt att vi har kommit till det här stadiet. Ska inte Sverige föreställa ett föregångsland? Sverige går emot strömmen i vissa frågor övriga Europa redan är efterkloka i och har tagit avstånd ifrån. Resultatet ser vi i tex.äldreomsorg, utbildning, sjukvård, försvaret och infrastruktur. Är Sverige snart en kapitaliststyrd liberal stat som USA? Som det ser ut nu har vi snart för få skattebetalare för att försörja den kraftigt växande bidragstagande delen. Då är som jag ser det liberalism sista utvägen. Minskad invandring för att ha en chans att integrera befintliga människor som har kommit hit är ju som bekant "främlingsfientligt".

 
Ingen bild

Hahaha

30 juli 2012 11:42

Kommentarerna till detta är det bästa! :D JA! majoriteten av svenska folket är bortom ALL räddning. NEJ! Vattennivån sjunker inte, vart skulle det ta vägen? (Det är landet som stiger.) JA! Thoralf är det sjukaste namnet jag hört, speciellt på en sverigedomokrat, och jag kommer också göra mig lustig över det. Hela dagen! Minst

 
Ingen bild

John

30 juli 2012 14:36

Svar till Hahaha: Tack för att du tyckte att min kommentar var "det bästa". Jag väljer att inte tolka det påståendet som sarkasm. ;)

Har du någon källa på att det skulle vara en landhöjning. Gärna från forskningsmaterial som inte är politiskt finansierat. Jag tar gärna del av fler vinklar i frågan. Jag har blivit matad av all möjlig propaganda både på folkhögskola och universitetet. Men jag har sedan skaffat mig en egen uppfattning genom att ta del om annat forskningsmaterial på internet. Det finns inte bara en sida på ett mynt.

Tyvärr är vi styrda av ideologier från folk med ekonomiska intressen. Läs gärna om "agenda setting" om du vill lära dig mer. Tidningarna styr läsarna och det tragiska är att många läsare tror att det är den objektiva sanningen.

Om du undrar vart vatten tar vägen kan du ta en titt i det blå. Men bara lugn det kommer tillbaka, men inte nödvändigtvis på samma plats.

När det kommer till att "majoriteten av svenska folket är bortom ALL räddning". Har du möjligtvis något tips om hur vi ska kunna öka kvalitén på utbildningarna? Det är lätt att kritisera, men svårt att vara konstruktiv.

Jag missunnar inte dig och My eran namnrelaterade humor. Tyckte bara att det var lite onödigt att göra sig rolig på andras bekostnad på sin blogg. Men jag har sett värre.

 
Ingen bild

Håkan

1 augusti 2012 19:30

Pågående landhöjning.

http://www.lantmateriet.se/templates/LMV_Page.aspx?id=15100

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 20:28

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9173697722"

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 19:14

Solsken och värme ute, känns nästan som vår i luften. Bara det kan göra en på riktigt bra humör! Har tränat för Ina idag och jag hade en önskan om att fortsätta med bytesträningen som vi inte gjort sen i somras. Att sätta byten är egentligen inte all...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:57

Vecka 5:Båda vilade fram till söndagen då Juno longerades (oren) och Barbie gick 25 minuter i ridhuset.   Vecka 6   Måndag Barbie: Red ut 45 minuter i alla gångarter, pigg som tusan! Juno: Samma med Ellinor. Såg okej ut.   Tisdag Ba...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:14


Jag älskar söndagar! Det är den dagen på veckan som jag alltid försöker vara ledig. En helig kväll att spendera i soffan med datorn i knät och veckans tv-repriser på tv. Det krävs inte mycket för att jag ska vara nöjd (ibland)!   Barbie har fått ...

Av My Jeppsson - 7 februari 2015 15:30


Tog ner Juno i ridhuset idag för att kolla honom på linan. Även om han varit fin i skogen och okej på banan igår så känns det som om något är fel. Kollade igenom här på bloggen hur han har gått de senaste veckorna och för tre veckor sen började han g...

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<<
Juli 2012 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards