Fiorano-min sorts hästblogg

Alla inlägg under september 2012

Av My Jeppsson - 24 september 2012 19:36

När jag har jobbat en hel helg ser jag naturligtvis väldigt mycket fram mot att äntligen vara ledig. Då tänker jag alltid att jag ska städa, tvätta och gör en massa mat att frysa in. Dessutom ska jag sova ut och fixa extra med hästarna som brukar bli lite aningen försummade under jobbhelgerna. Det jag faktiskt brukar göra första dagen av ledighet är; sova ut, fixa extra med hästarna och sen dega i soffan. Jag anser att i denna tid av hysterisk träningshets, surdegsbakande och kantarellplockande är degande i soffan en snart utdöd konst. Den sker nu mest med dåligt samvete i skymundan. Jag menar-när läste du senaste en stolt facebookuppdatering lydande "Nu har jag degat i soffan och käkat chips och glass tre kvällar i rad och det tänkar jag fortsätta med för att jag ääälskar det!". Nej, handlar om degande i soffan är det möjligen "Nu har jag degat i soffan och käkat chips och glass i tre dagar så nu har jag löst årskort på friskis och ska börja med afrikansk dans innan jobbet och Zumbadansa hela kvällarna i fortsättningen". Nej fan, våga säga JA till degandets ädla konsta. Slappna av, ta på dig pyjamasbyxorna och kryp ner i soffan med laptopen i knät, slösurfa samtidigt som du har på tvn i bakgrunden och uppdatera dig på vad som händer på Cinderella. För himmel vad skönt det är.


Hästarna har blivit välfixade idag iaf:). Barbie har fått hoppa lite. Två linjer på fem resp. tre galoppsprång. Jag behöver verkligen träna på att räkna galoppsprång och rida fram till ett avstånd. När jag gör det (och håller mig mjuk i ryggen) så får vi jättefina språng:). Är rätt nöjd med hoppningen men det finns förstås en hel del som kan bli bättre.


Nya sadeln kom idag också. Eller tja, den är knappast ny-det är en gammal Hubertus faltback. Den var förstås lite smal till Barbie, men den funkar-på Juno låg den bra, och det var poängen. Lite för lång kanske-men han är ju otroligt kort i ryggen! Med sadeln kommen så var det dags för ridning även för Juno. Jag gick ner ensam med honom på ridbanan. Longerade ett par varv bara för att känna av humöret och han var lite pigg. Han fick gå på linan typ två minuter innan jag satt upp. Vill inte att han ska vara trött när jag sitter upp för den bjudning som finns vill jag vara rädd om. Uppsittningen är lite av ett projekt, Han tycker att det är väldigt onödigt att stå still. Tur att han är så obrydd om ryttaren för då kan man vara snabb upp utan att det blir drama. Vi skrittade först och styrde runt lite. Började sen trava och han lysnade fint på skänkeln framåt. Travade runt på stora spår och bjudningen var jättefin idag! Lite så att jag stundvis undrade om han skulle spralla iväg men hellre den känslan än att han går och bromsar:). Red kanske tio minuter och på slutet bjöd han stundvis till att komma lite i form:). Är supernöjd med honom!


Nu ska jag dega vidare och kolla pannkakan hur det ser ut där. Under kvällens degande kommer det troligen en uppdatering på den rätt ospännande jakten på Mannen.

Av My Jeppsson - 23 september 2012 15:02

Har bråttom. Tänkte uppdatera. Har fått två mail idag. Det ena från en gift man som ville ha "ett äventyr". Jag vet inte riktigt vad i min profil som signalerar att jag är intresserad av ngt sådant? Är det möjligen att jag inte vill ha barn, eller inte har så mycket tid att jag skulle tycka att det var okej att han har en annan kvinna som har mer tid åt honom?. Hmm. Gillar inte. Det andra mailet också helt ointressant.


Har dåligt samvete för att jag inte gjort så mycket med Juno i veckan:/. Men så fort nya sadeln kommer så blir det ändring!

Av My Jeppsson - 22 september 2012 14:36

Ja det gör det. hade tänkt att rida. Men struntar i det faktiskt. Ska jobba i natt igen och jag pallar bara inte bli blöt. Undanflykter jag vet men men.


Tja annars händer inte mycket. Fått några mail på pannkakan som jag svarat på-men de har inte svarat tilbaka. Jodåsåatt. Känner mig uppskattad.


Jobbade igår också och hade en lite märklig körning. Det hoppade in en rätt ung kille på taxitorget som ville åka hem. Han var artig och frågade om det var okej att han sprang in och hämtade pengar för att betala sen. Han hade en telefon han kunde lämna i pant så det var helt okej. På vägen hem till honom ber han om ursäkt för att han är så himla full. Tyckte inte att han var i så illa skick dock-har kört betydligt värre. Väl framme vid adressen får jag telefonen och han går in. Ut kommer han igen en minut senare. Det konstiga här är att han har tagit av sig tröjan och knäppt upp byxorna. Bar överkropp allts. Det var två grader ute. Men han betalade glatt (jag fick 70:- i dricks), han fick sin lur och sprang in. Mycket märkligt.

Av My Jeppsson - 21 september 2012 00:58

Glömde ju av detta mitt i gramanen.  Det som hänt är inte mycket. Inget svar från han jag mailade. Men sen har han heller inte varit inloggad, så det är inte så himlla märkligt. Har fått ett antal mail idag och några som faktiskt hade substans (!). Är väl eventuellt två av dessa som skulle kunna vara intressanta att träffas. En som faktiskt håller på med hästar-men det är ju också konstigt att en man i en kraftigt kvinnodominerad hästvärld behöver en dejtingsajt? Nja, jag anar en uggla i den mossen. Den andra killen är hyfsat ung, men verkar lite rolig och delar mitt intresse för serier och han verkar hyfsat allmänbildad.


Ja ja, fortsättning följer uppenbarligen.

Av My Jeppsson - 20 september 2012 20:44

Nämner man ordet "gramantygel" på ett hästforum på internet är man garanterad en debatt med stora känslostormar. När Hippson således publicerar en artikel om Linnea Ericsson där hon proklamerar sin kärlek till gramantygeln och att hon aldrig rider utan låter sig inte reaktionerna vänta på sig. Både på fejan och naturligtvis Bukefalos går känslorna i taket. För gramantygeln är tydligen djävulens redskap. Den som lockar till falskhet och fördärv. Buhu och långtråkig debatt känner jag. När jag haft tokiga hästar eller hästar som slår sig ur form eller har andra andra egenheter för sig rider jag gladeligen på graman. Gramanen är ett ypperligt redskap för att få igenom problem utan att man själv behöver ta i. Och det bästa av allt med den är att det är så lätt att ge en eftergift och släppa den när hästen gör rätt.


Dessutom ser jag på en felanvänd graman säkert 50 hästar utan graman som är galet dåligt ridna i en shitty form där ekipaget nog allt hade behövt en gramantygel för lite hjälp. För gramanen är trots allt en hjälptygel.


Nej det jag reagerar på i artikeln är att hästarna aldrig rids ut. Det är tragiskt. All hållbarhetsforskning visar att variation är nyckeln till en fräsch häst i många år. För mig får man inte tumma på variationen. Linnea säger även i intervjun att hennes hästar pga detta blir lite tittiga och alla som sett hennes Pero Z Hillcock kan nog intyga i detta. Både i Falsterbo och i Göteborg har den stannat ut sig, tittat på allt möjligt och stått på bakbenen. Har sett extremt istadig ut.


En kommentar till artikeln jag läste var att Hippson borde ha censurerat Linnea i dessa "vansinniga" uttalanden. Det gör mig rädd att någon tycker att något media någonsin har rätt att censurera! Vi lever i ett samhälle med yttrandefrihet och är det något i en demokrati som är viktigt att hålla fast vid är det just detta! Det kan tyckas att om Hippson hade censurerat Linneas uttalanden om graman och avsaknad av uteritter, hade varit en liten skitsak för den stora demokratin. Det är det inte. En liknande liten sak kan ha en oerhörd betydelse för det stora hela. Något som alla egentligen borde ha i åtanke-en person eller en liten sak kan ha en enorm betydelse, även i det stora sammanhanget.


Glöm aldrig hur mycket även lilla du och din röst är värd:).


Hade en medryttarhäst för ett par år sedan. Han var inte så genomarbetad men med hjälp av blod, svett, tårar och en graman var han riktigt rolig att rida till slut:).


 



Hästen behöver verkligen inte vara ihopkrullad för att gramanen är på-man måste fortfarande rida! (och ja han är låååång på bilden)


Eftergift!!

 



Detta är en suddig crappy bild i helt fel moment i galoppen. Men känslan jag hade på detta passet minns jag fortfarande! Helt klart ett av de bästa passen jag någonsin ridit! Önskar faktiskt att jag hade haft möjlighet att fortsätta rida den här hästen när jag tänker tillbaka till det här passet.

   

Av My Jeppsson - 19 september 2012 23:53

Himmal vad trött jag är egentligen! När jag blir väldigt trött blir jag i princip som om jag vore full. Eller som när jag tagit hostmedicin.


Jag kan förstå att folk undrar varför jag väntar på att män ska höra av sig till mig på pannkakan och varför jag inte hör av mig själv. Tja, det är dels för att jag finner det lite knepigt att höra av sig, i synnerhet till någon som har läst min presentation. Att jag uttryckligen inte vill ha barn ÄR för många män en riktig dealbreaker. Så då vill jag inte hålla på att maila runt och då bara få avslag hela tiden. Gudarna ska veta att jag har fått nog av avslag.


Men om det beror på tröttheten eller allmän uppgivenhet så motgick jag mina principer (snart borde ni som föjer bloggen ana ett mönster kring detta) och mailade en snubbe på pannkakan. På bilderna ser han bra ut (verkligheten kan ju vara en helt annan) och han gillar djur. Så tja, vi får väl se om han ens svarar. Men ska jag köra en följetong om jakten på en man (det lät ju inte farligt desperat) så måste jag väl jaga också:D!

Av My Jeppsson - 19 september 2012 19:44

Dag två på äventyret har gett ett (1) mail. Det stod "fin". Så detta var ju ett givande äventyr.


Hästarna är lite roligare dock:). Barbie klippte jag i måndags och hon var så himla snäll att jag klippte benen också:). Hon blev jättefin och ser riktigt sportig ut. Är helt otroligt vilket pälsdjur hon är! Juno är betydligt korthårigare och han kommer förstås inte att klippas. Barbie har dessutom blivit riktigt pigg av klippningen-en hörig effekt! Skulle egentligen tränat för första gången imorgon, men de hade äbdrat dag till idag så då kunde jag inte vara med:(. Men nästa torsdag då minsann ska jag vara med. Om två veckor är det klubbmästerskap i både dressyr och hoppning, naturligtvis ska vi vara med. Får väl försöka ta och hinna med och hoppa lite innan dess också. men det är ju så mycket roligare och dressyra!


Har haft en riktigt kul dag på Equeen idag! Har skyltat om i alla tre fönsterna. Vi fick in en massa nytt från Kingsland och Pikeur igår och det måste ju förstås visas upp:). Ett fönster blev Kigsland, ett Pikeur och ett blev Bucas. Jag är sjukt nöjd med resultatet:D! Dessutom har det kommit in riktigt snygga höst-vinternyheter från både Kingsland och Pikeur. Jag som inte ens gillar Kingsland, men det kom en del utan deras gigantiska loggor överallt. Dessa gillar jag (trots diverse loggor...)


Ankaa, en svart softshelljacka

  :


Alpha, supermjuk hoodie!


 


Merope, en mysig fleece med super passform!

 


Arneb, en polotröja och jag ääälskar polotröjor! Denna ska jag absolut ha!


 


Folk kommer tro att jag blivit hoppryttare om jag börjar klä mig så mycket i Kingsland:o!



Av My Jeppsson - 18 september 2012 19:43

Två stackars små svar har jag fått på min profil idag. Antingen betyder det att jag blivit gammal och risig eller så läser tomtarna faktiskt vad jag skriver och blir avskräckta. Svar ett var variant "tja, hur e läget?". Killen har heller ingen presentation så varför han tror att någon ska nappa på det är för mig oförståeligt. Svar två var egentligen inte så tokigt fårn en man med en hyfsad presentation. MEN han har funnits på denna sajt i minst tre år. Minns honom från förra gången jag testade detta och är rätt säker på att han försökte kontakta mig då också. Kalla mig skeptisk till en snubbe som fortfarande harvar runt på dejtingsidor efter så lång tid. (Ja ja, jag ska inte kasta sten i glashus-men jag har aldrig påstått mig stå över någon form av dubbelmoral.)


Så nu vet ni det.

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards