Fiorano-min sorts hästblogg

Alla inlägg under september 2012

Av My Jeppsson - 17 september 2012 23:22

Ja, då har jag nog velat klart. Tänkte som så att ni bloggläsare ska få följa med mig på ett nätdejtingäventyr. Jag är trots allt en 30+ singel(epitetet här är väldigt svårt att bestämma sig för, singeltjej låter som om jag är 40+ med ett 20-årskomplex och singelkvinna låter så, hmm, tragiskt), slutsatsen blir väl att jag helt enkelt är en 30-nänting singel punkt. Så nu har jag bestämt mig för att prova mig på nätdejting. Igen. Har gjort detta några gånger förut och har genom det träffat ett helt gäng riktiga tomtar. Jag verkar på många sätt vara dömd till ett liv som fraggelmagnet. Men jag försöker resonera som så att om jag själv ger mig ut i nätdejtingdjungeln så borde rimligen min manliga motsvarighet också göra ett sådant försök. Problematiken här är att jag inte är helt säker på att jag ens vill träffa en man som känner att han behöver gör en dejtingprofil för att träffa någon. Tror bestämt att detta är vad som skulle definieras som ett moment 22.


Well well, jag gör ett försök iaf. Eftersom jag lägger pengar på helt andra saker än dylikt har valet fallit på gratissidan Happy Pancake. Enligt tidigare erfarenheter verkar det vara samma människor på alla dejtingsajter oavsett man betalar eller inte. Så detta är min presentation:


"Som alltid är det svårt att beskriva sig då ens person egentligen är en ganska flytande benämning. För det mesta är jag iaf väldigt pratglad, social men trivs bättre i mindre sällskap än större, är sällan på krogen utan föredrar hellre en middagsbjudning med vänner. Jag kan också vara tramsigt bestämd samtidigt som jag själv anser mig vara rätt snäll. För det mesta. Jag anser att inget är skrivet i sten utan åsikter kan ändras (och bör så också) allt eftersom man lär sig mer om allt möjligt. Populärkultur är ett ganska stort intresse och jag följer ett antal tv-serier samt läser mycket poplitteratur. Förutom att hänga med i popkulturens värld tycker jag det är ganska viktigt att hänga med om vad som händer i världen. Tittar sällan på tv-nyheterna men lyssnar desto mer på radio.

Jag är också en väldigt typisk hästmänniska. Det tar mycket tid, och kostar mycket pengar och jag älskar det! Eftersom jag prioriterar mina två hästar framför mycket är inte resor en stor sak i mitt liv. Reste en del när jag var yngre och har sett lite av världen trots allt.

Ett annat livsval jag är bestämd på är att jag inte vill ha barn. Jag är inte ute efter ett traditionellt familjeliv i villa med barn och Volvo. Det är helt enkelt inte jag.

Den jag söker är en man som också har ett eget stort intresse som tar mycket tid (eller åtminstone har förståelse för mitt hästintresse). Du ska vara trygg i dig själv, ta hand om dig sjäv, gärna vara en aning fåfäng, tycka det är kul att diskutera vardag och världshändelser och föredra kvalitativ tid tillsammans framför kvantitet.

OM du tycker att jag i all min kantighet verkar intressant, så läs presentationen en gång till. Sen får du gärna höra av dig:).

Btw, du bör inte vara pälsdjurallergiker:p."


Det är en rätt kantig text, men på något sätt måste jag sortera bort tomtarna. Men med tidigare erfarenheter i bakfickan är jag rädd att jag trots detta kommer att få svar från nån som vill ha sju ungar, radhus och dessutom är allergisk mot allt med päls. Vi får väl se vad som händer när texten blir godkänd.


Dessa två foton använder jag:


Denna är gammal, men jag hävdar att jag ser ut så här fortfarande.

 


 


Så mina läsare, det är helt fritt med åsikter tankar osv om denna jakt:D!!

Av My Jeppsson - 17 september 2012 01:33

Imorgon kommer någon form av uppdatering här på bloggen. Och kanske kanske blir det början på en följetong om en möjlig förändring i mitt liv. Ska bara vela lite till.

Av My Jeppsson - 12 september 2012 21:30

Liten klubbhoppning ikväll alltså. Är väldigt glad över att det arrangeras klubbtävlingar här! Är verkligen alldeles super att få möjlighet att träna på att rida bana under tävlingslika former:). Mina nerver behöver all träning dom kan få... Idag försökte jag intala mig själv att det var en dressyrtävling jag skulle rida fram till. Blir mycket mer koncentrerad på bra ridning när det är dressyr på gång. Så framridningen kändes mycket bra idag! Eftersom jag smet ner på stora ridbanan och red fram hade jag ingen möjlighet att hoppa något. Fick ett språng att hoppa fram inne på banan, och det räckte gott. 60 cm är inte så stort:p.


Banan innehöll sju hinder och två relaterade avstånd. Kan konstatera att jag verkligen behöver träna på att rida på relaterade avstånd, för det blev inte så bra. Men på de två oxrarna på varsin diagonal hade jag en bra galopp och fick riktigt fina språng:). Fick med mig ryggen på henne och en härlig känsla. Blev väldigt glad över att bilderna stämde överens med den känslan.  Tyvärr red jag som en kratta till sista hindret och lämnade henne i sticket och vi fick ett kråksprång och hon rev. Attans.


     

 


...och japp, jag rider i dressyrsadeln:p. Tänkte som så att kan Elisabeth Lundholm hopp terräng i en Röösli kan jag hoppa 60cm i en Childeric;).


 


Elisabeth har dock ett skänkelläge som borde kunna göra vilken hoppryttare som helst grön av avund!

Av My Jeppsson - 11 september 2012 22:24

Förra veckan kräkte jag lite över väldigt unga tjejers väldigt ytliga bloggar. Känner att jag behöver framhäva att det faktiskt finns en och annan av dessa unga tjejers bloggar som inte är så tokiga och som dessutom ger inspiration till att skriva. Ikväll läste jag nämligen ett inlägg där en ung (och klok) tjej skriver att hon har mått väldigt bra senaste veckan efter att ha sorterat bort negativa männsikor i omgivningen och inte heller tar onödiga diskussioner som hon vet riskerar att spåra ur. Absolut ett mycket klokt initiativ till att leva ett behagligare liv! Och ärligt talat önskar jag att jag resonerade lika i hennes ålder (eller ööh, fortfarande..?).


Risker med att sortera bort all negativitet och att inte vilja ta diskussioner finns dock. Det är ganska nyttigt att ifrågasättas och också väldigt utvecklande att lära sig att hantera en diskussion med mål att den inte ska spåra ur trots att man inte tycker lika med den andra parten. Detta är en ädel konst som jag inte behärskar. Och det beror inte på att jag flytt diskussioner-utan snarare för att alla andra är dumma i huvet som inte fattar att jag har rätt. ( Ja, det var ironi. Faktiskt.) Man behöver heller inte tycka lika om saker för att komma överens, det är skillnad på sak och person. Det är förstås också viktigt att respektera att andra tycker olika, vilket jag försöker göra. (Nej, nu var jag inte ironisk.)


Det gör mig dock aningen beklämd när ovan nämnda bloggare bestämt sig för att inte skriva "åsiktsinlägg" på bloggen. För mig är inte åsikter per defintion något som ska förknippas med negativitet. Men tyvärr gör de så lätt det. I synnerhet i bloggvärlden har jag insett. För har man en åsikt handlar den väldigt ofta om att klanka ner på något som INTE är bra. Det kan vara ett bett, ett märke, en ryttare, en ridstil, en hästras, en överdomare-det kan vara precis vad som helst. Och självklart kan man (och ska man) kritiskt kunna granska något-men det finns inget som är alltigenom skitdåligt (eller jo, det kan väl vara ett pessoabett). Svårigheten med att ha en åsikt är att kunna lyfta fram det som är positivt också och inte bara hänga upp sig på det dåliga. Tex att det går att kapa av ringarna på ett pessoabett och då får man ett alldeles vanligt trevligt bett att rida på;). Att se lösningar och vad som är bra är en bra mycket större konst än att hamna i en tyckande negativ spiral.


Klart att man ska få lov att ha åsikter, hur skulle jag annars överleva?



Av My Jeppsson - 10 september 2012 22:09

Har vi varit idag. Junos första tur i skogen och fjärde tur totalt. Jag gick med honom bort till skogen-en promenad på ca 20 minuter och satt upp i där. Att sitta upp var lite av ett projekt. Inte för att han bryr sig om att nåt ska upp på ryggen utan han har helt enkelt inte tid att stå stilla. Får dessutom erkänna att jag är sjukt dålig på att vara disciplinerad och lära hästarna att stå still vid och efter uppsittning:o. Jag får helt enkelt bli snabbare upp istället;).


Till slut kom jag iaf upp och skrittade först lite kort innan han fick börja trava. Idag var det minsann inga problem med bjudningen heller. Vill inte sitta och bromsa honom med handen, men är glad att han lyssnar så fint på rösten så jag bromsade lite med den. Travade en runda och avslutade med några galoppsteg innan vi skrittade av. Sedan var det en ny promenad tillbaka (det var oväntat varmt ikväll så hade jag skullat beskriva hur varmt det var och ifall jag var med i en valfri amerikansk tv-serie hade jag sagt "I was sweating like a hooker in church"). Är otroligt skönt med en så helt obrydd unghäst om det mesta, han gick hela tiden först med spetsade öron. Hade med en annan häst som sällskap men den gick hela tiden en bit bakom eftersom jag var osäker på hur han skulle reagera på den. Men det visade sig vara en obefogad oro:).


Jag kommer att ha träningsvärk imorgon! Tömkörde Barbie innan jag red och sprang rätt mycket själv. Gjorde skänkelvikningar i trav minsann och jag var väldigt nöjd med henne:)

Av My Jeppsson - 10 september 2012 13:23

Att börja blogga var något jag funderade på väldigt länge på innan jag väl började. Uppenbarligen eftersom jag är fem år efter alla andra. Med en blogg så vill man förstås att folk ska läsa vad man skriver. När jag då läste tips på hur man ska sprida sin blogg så är det första att kommentera på andras bloggar och därmed få deras läsare att titta in. Och ja, det har jag ju gjort. Den stora problematiken verkar dock vara att de flesta hästbloggar som finns drivs av (mer eller mindre självgoda) väldigt unga tjejer som skriver om dagens outfit och att de har köpt ett nytt träns. Om de har "åsiktsinlägg" (som jag lärt mig att det heter på bloggspråket) så är de tvärsäkra på att de har rätt, det är onyanserat och dessutom ivrigt påhejat av deras läsarkrets med ännu yngre små hästtjejer.


Det är mao väldigt svårt att försöka sprida sin blogg känns det som. Som mest läsare har jag haft när jag kommenterat på en Sverigedemokrats blogg, och det är en väg jag inte vill gå, och läsare jag inte vill ha. Nu är jag väl iofs nöjd med de läsare jag har då de flesta av er verkar uppskatta vad och hur jag skriver:). Och jag gissar att en del av er, mina kära läsare gillar att tänka hur fel jag har. Det är något jag gladeligen bjuder på. Hur jag än gör vill jag ändå alltid har mer-är en märklig egenskap det där.


Jag tycker också att det saknas hästbloggar med lite mer reflektion, lite mer insikt om att saker och ting inte är skrivet i sten och lite mindre dagens outfit. Det är väl iofs bara ett bevis på den materialistiska tidsera vi lever i. Hur viktigt det är att visa upp hur mycket saker man har och förstås även hur mycket pengar man lägger på hästarna. För alla vet ju att kärleken till sin häst kan mätas i hur mycket pengar man lägger på deras utrusning;).



Av My Jeppsson - 9 september 2012 20:42

Helt frivilligt och kvart över sju en ledig söndagmorgon tog jag mig upp ur sängen för att åka med stallets tävlingsekipage för att titta på en lokal ponnyhoppning. Vet inte riktigt hur jag tänkte. Dessutom verkade jag inte direkt föra nån tur med mig då det blev en felridning och en ofrivillig avsittning mitt i ett hinder för "mina" ryttare dessutom. Får hålla mig därifrån nästa gång de ska tävla;)!


Fick också en insikt om att jag verkigen inte bör tävla hoppning då magen knyter sig tom när jag är till fots äntrar ponniernas framhoppning. Det kan vara den farligaste/läskigaste platsen i världen:o. Tanken på att dessutom ge sig ut med en unghingst i en sådan situation ger mig kallsvettningar och illamående. Med den insikten gick jag förstås direkt bort till ridklubben och anmälde mig till en klubbhoppning på onsdagkväll med Barbie. Det verkar väl rimligt och fullt logiskt?


När vi väl kom hem från ponnytävlingen bjöd jag på den sedvanliga tårtan efter min abrupta lufttur under gårdagen. Sen skrittades Barbie i skogen i en dryg timme. Inga tappade bakben och fräsch ponny:).


Och så har jag läst ut andra boken om häxorna i Engelsfors. Eld. Den var bättre ä Cirkeln faktiskt även om plattityderna om tonårsproblem haglar. Denna bokens ämne är föräldrar. Föräldrar som bråkar/är deprimerade/fryser ut/börjar om på nytt osv. Tjejerna växer även om boken inte riktigt gräver särskilt djupt i deras karaktärer är det iaf en av dom som gör en härlig resa.

Själva mytologin lånar friskt från all popkultur kring övernaturlighet, nästan så att det blir en plattityd i sig själv det också. Är förstås svårt för författarna att hitta en egen mytologi efter de senaste tio årens fullständiga explosion av all sorts övernaturlighet i popkulturen. Den är så representerad att det egentligen borde skrivas ett uppslagsverk om ex vad en demon är och vad du kan vänta dig av den, vad en vampyr är och hur denna uppför sig/dör av/reagerar på ljus, vitlök, kors osv, mm mm. Så kanske alla författare som vill skriva kring denna genre skulle kunna hålla sig till samma spelregler sas för sina karaktärers gåvor/prövningar/kontakt med diverse mytologiska varelser.

Av My Jeppsson - 8 september 2012 23:09

Det händer minsann inte ofta att jag är ledig en lördag, detta var nog den första sen Falsterbo! Så idag har jag varit i stallet typ hela dagen:). Hade bokat både fotograf och medhjälpare så att jag skulle sitta upp på Juno. Var tredje ridturen och jag brydde mig inte om att longera innan jag satt upp. Han har hittills inte varit direkt laddad så att han behöver springa av sig så jag chansade. Gick väldigt bra att skritta lite och sen trava runt på ett stort spår. Funkade även fint att byta varv i trav men det var lite svårare att svänga vänster än höger. Problemet sitter mest i bjudningen dock. Den är inte på topp. Men jag fick lite känsla och prova de på en galoppfattning. Gick jättebra första gången tills jag bad honom sakta av och han typ stannade. Faktiskt exakt samma sak som hans syster gjorde i början. Var lite bry med att få henne att tänka framåt i galopp-travövergångarna. I mitt berådda mod tänkte jag göra en till galoppfattning och piskade på lite för att få honom framåt. Tji fick jag när han svarade med en ordentlig spark och jag stöp i backen. Ibland får man helt enkelt skylla sig själv när man blir övermodig:D!


   

 

 

   

   


Är ändå helt otroligt nöjd med honom! Han ger en mycket trygg ridkänsla och så fort bjudningen sitter kommer det nog gå alldeles utmärkt. På måndag ska vi ut i skogen så får se om det blir lätare med galoppen där. Annars får jag prova med piskförare på backen.


Just framåtbjudningen är det allra allra svåraste med unghästar enligt min erfarenhet. De går gärna och trycker och tycker att det är lite otäckt att komma fram till handen. Men när väl bara bjudningen kommer då brukar resten av ridningen och även formen komma som ett brev på posten. När man rider unghästar gäller det då att alltid tänka framåt, man får inte backa med handen och att ge sig ut i skogen så fort dom är styrtama brukar ge fint resultat. Med Tetris red jag i princip bara ute på stubbåkrar när hon var tre:). Finns tyvärr inte nån sådan att tillgå här uppe.


Efter turen på Juno var det Barbies tur att motionera. Hade egentligen tänkt att rida ut, men fick sällskap på banan så då red jag där istället. Och hon gick så himla bra! Håll mig fortfarande mest på stora spår men red lite skänkelvikning i både skritt och trav, tempoväxlingar i galoppen och lite förvänd galopp. Känns som om jag kommit tillbaka till en bra ridkänsla och en bättre nogrannhet och planering i ridningen. Är så himla skönt!


Under kvällen sen har jag putsat allt läder och till och med tagit isär tränsen och putsat. Utan tvekan att det var lika längesen som sist jag åkte i backen:D!

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards