Fiorano-min sorts hästblogg

Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

Tillbaka till kliniken

Av My Jeppsson - 28 juli 2014 15:56

Eftersom Juno nu varit igång i fem veckor ville jag ha en koll på honom innan arbetet trappas upp mer. Har dessutom haft viss oro i kroppen efter att vaccinerande veterinär förra veckan tyckte han var så väldigt gallog i knalederna bak. Så idag åkte vi tillbaka till kliniken för koll och dessutom till en ny veterinär.


Så vi sprang och vi longerade. På longeringen blev han gradvis sämre på höger bak. Inga som helst reaktioner på böjprov. Gallorna vid knälederna satt inte i den leden som tidigare är behandlad utan vid patellan. Vi diskuterade mycket kring vad som orsakade rörelsestörningen och veterinären var så gott som helt säker på att det är patellan som spökar. Han såg sämst ut på just höger sida på röntgen och för ett ar veckor sen hakade han riktigt ordentligt på morgonen och fastnade. Det känns även i skritten i nerförsbackar att han tappar höger bak. Så mest troligt siter problematiken där.


Men vad gör man då? Problemet är att när han fastnar/hakar gör det ont.och det orsakar rörelsestörningen. Men det ändå sättet att göra patellan bttre är att bygga muskler så att bakdelen stärks och att han stabiliseras upp kring leden. Så han måste ändå tränas även om det gör lite ont. Så nu är planen framöver att rida massor över cavalettibommar, klättra i backar och komma ut i skogen och lyfta på benen. Även vattenträning hade varit toppen för honom.


Så det finns en plan för fortsatt rehabilitering vilket känns skönt. Kommer även komplettera med att smörja med Voltarengelé över knät för smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Att ge smärtstillande som Metacam är för allmänt för att det ska hjälpa den akuta smärtan som blir när det fastnar. Förhoppningsvis kan en lokal verkan av Voltaren hjälpa bättre.


Barbie har fått komma igång igen efter nästan en veckas vila. En sväng i skogen igår och idag en kortis på banan i hettan. Hon känns väldigt fin även om hon inte var helt med på noterna att samla upp galoppen. Övertalade henne lite med att hoppa några små språng och leka med galoppen. Då fick vi både till lite samling och gjorde ett byte! Från vänster till höger och hon var efter i bak men for inte iväg som hon gjorde när det smög sig på träningen. Höger till vänster bytte hon fram på hjälpen men fick ta två travsteg för att få med bak. Känns inte som om det gjorde nåt utan lugnet och lösgjordheten var viktigare.


Golden oldie på Juno, tredje gången med mig på ryggen

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jenny & Divan

28 juli 2014 16:28

Divan hade ju patellaproblem på vinter/våren som 5åring, hon hade uttänjda ligament. Nolting sprutade båda patellorna med något, inte tuppkam. Sen fick jag rida rakt fram i en månad men longera innan jag red så hon blev varm, behövs väl knappast nu :)
Problemen har aldrig kommit tillbaks efter det. Hon hade en grov rörelsestörning bak då.

My Jeppsson

28 juli 2014 17:23

Det var inte cortison som sprutades i fall det fanns smärre inflammationer där?

Junos rörelsestörning är inte särskilt stor och har heller inte blivit säskilt mycket sämre sen senaste klinikbesöket:). Tror att detta hänger ihop med en naturligt sladdrig patella, att han växer och att han är otränad. Så jag hoppas det ger sig med lite riktad träning under några månader.

 
Ingen bild

Jenny & Divan

6 augusti 2014 14:42

Tror inte det var cortison. Står väl i journalen som jag har någonstans.
När de växer och är för rörliga för sitt eget bästa så kan de få problem. Är helt säker på att Juno blir bra. Och blir han dålig igen så får du komma ner med honom till Stockholm.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 20:28

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9173697722"

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 19:14

Solsken och värme ute, känns nästan som vår i luften. Bara det kan göra en på riktigt bra humör! Har tränat för Ina idag och jag hade en önskan om att fortsätta med bytesträningen som vi inte gjort sen i somras. Att sätta byten är egentligen inte all...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:57

Vecka 5:Båda vilade fram till söndagen då Juno longerades (oren) och Barbie gick 25 minuter i ridhuset.   Vecka 6   Måndag Barbie: Red ut 45 minuter i alla gångarter, pigg som tusan! Juno: Samma med Ellinor. Såg okej ut.   Tisdag Ba...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:14


Jag älskar söndagar! Det är den dagen på veckan som jag alltid försöker vara ledig. En helig kväll att spendera i soffan med datorn i knät och veckans tv-repriser på tv. Det krävs inte mycket för att jag ska vara nöjd (ibland)!   Barbie har fått ...

Av My Jeppsson - 7 februari 2015 15:30


Tog ner Juno i ridhuset idag för att kolla honom på linan. Även om han varit fin i skogen och okej på banan igår så känns det som om något är fel. Kollade igenom här på bloggen hur han har gått de senaste veckorna och för tre veckor sen började han g...

Presentation

Följ bloggen

Följ Fiorano-min sorts hästblogg med Blogkeen
Följ Fiorano-min sorts hästblogg med Bloglovin'

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se