Fiorano-min sorts hästblogg

Direktlänk till inlägg 3 november 2014

I backspegeln

Av My Jeppsson - 3 november 2014 19:36

Så här i slutet av året passar det väl sig ganska bra med en tävlingsresumé? Med tanke på min pågående bloggdiarré så kör jag en sådan. Barbie har inte heller fått så mycket uppmärksamhet här på det senaste eftersom hon vilar så det är dags att lyfta fram henne.


Säsongen började kalasbra de första två tävlingarna. Barbie var superfräsch och verkade tycka det var himla kul att komma ut igen;

Timrå, LB2, 67,0% vinst

Delsbo, LA1, 64,6% fyra

 

Sen blev det lite av ett magplask när vi skulle rida tvådagars på Kungsnäs. Den förvända galoppen funkade inte alls och jag hade aldrig ens ridit igenom LA4 innan starten. Extremt korkat och det slutade med att jag utgick. Var så himla arg och besviken på mig själv. Aldrig mer att jag startar en täviing utan att ha ridit genom programmet massor av gånger!


Sundsvalls RK, LA3, 61,85%

Sundsvalls RK, LA4, utgick


Två veckor efter Kungsnäs for vi till Ånge för att rida vårt första meeting med övernattning på bortaplan. Barbie fick sova i ett stall en bit bort från tävlingsplatsen som hon fick dela med en minigris (och två andra hästar). Tur att hon är en mycket klok ponny och tog det med ro. Var betydligt mer nöjd med dessa starterna även om den förvända galoppen fortfarande var ett stort problem och vi hade omslag i båda starterna. Det blev ingen placering, men vi var bästa ekipage som startade både LA-klsserna och fick därmed ett tjusigt minnespris. Årets snyggaste rosett!


Ånge RK, LA3, 63,42%

Ånge RK, LA4, 61,09%

 


Efter Ångetävlingen var det hårdträning av den förvända galoppen. Jisses vad vi nötte och nötte och nötte! Och resultat blev det. På Näset höll vi båda förvända och jag var så lycklig att jag nästan började gråta när jag red:D. Även i Härnösand höll vi den förvända i vägarna men lyckades få in tre andra byten eftersom hon var något otroligt överladdad. Till min fördel var det heller ingen annan häst som lyckas göra programmet bättre.


Näsets RS, LA3, 64,28% trea

Härnösands RK, LA4, 57,68% vinst


Så efter två ganska lyckade tävlingar var det dags för hemmatävlingarna och årets första medelsvåra start. Det är väldigt ambivalent att tävla på hemmaplan. Dels så är det mycket folk man känner som tittar på och har åsikter och dels kan hästarna bli lite märkliga när inte hemmabanan ser ut som vanligt. Förra året busade Barbie till det ordentligt och det gjorde hon även i år. Hon pep iväg i ena galoppen vilken lyckades ge oss en 1a i protokollet och ett fullständigt missat enkelt byte. I Njurunda skötte hon sig mycket bättre och den ritten är en av mina favoriter för året!


Matfors RF, MsvC2, 60,1%

Njurunda RF, MsvC1, 61,27%


 


Vi avslutade första delen av säsongen i Harmånger. Hon var ljuvlig att rida! Så lydig och så fin. Tyvärr lite för lydig att en halvhalt gick igenom lite för bra så att vi fick ett avbrott i galoppen.


Harmångers RK, LA1, 65,65% fyra


 


Inför andra delen av tävlingssäsongen var mitt mål mycket tydligt 62% i MsvC och lyckas kvala til MsvB. Jag byggde upp så otroligt mycket spänning och prestationsångest att jag nånstans på vägen helt glömde bort att det ska vara roligt att rida. Säsongen började med Färstas stora meeting. MsvC i dagarna tre var planen. Första dagen red jag som en kratta, andra dagen red jag så bra jag bara kunde och tredje dagen fick jag migränanfallet från helvetet och var tvungen att stryka mig.


Sundsvalls FRK, MsvC2, 59,11%

Sundsvalls FRK, MsvC1, 60,2%

 


Planen var att rida MsvC även tävlingen därefter. Men eftersom det inte kändes bra så blev det LA istället. Det blev också en ritt som är en av årets favoriter. Den förvända galoppen som var ett så stort bekymmer i början av säsongen satt som ett smäck och vi fick sjuor på den. Bara det kändes som en seger! Tyvärr lyckades vi få en felfattning vilket gjorde att vi tappade andraplaceringen. Lite surt, men kan kvitta när man är så nöjd med ritten


Njurunda RF, LA4, 62,9% trea

 

 

Avslutningen på säsongen blev tyvärr lite mer av ett antiklimax. Färsta igen och hon kändes inte bra alls. Anade även ojämnheten och detta är en start som jag helst vill glömma.


Sundsvalls FRK, MsvC1, 59,68%


Femton starter har vi hunnit med, två vinster, fyra placeringar och ett meetingpris. Så på det stora hela är jag väldigt nöjd även om jag varken lyckades sätta kval och att avslutningen inte alls blev som jag tänkt. Vi får se var vårsäsongen tar oss. Kanske blir det kval, kanske lallar jag bara runt i LA.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 20:28

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9173697722"

Av My Jeppsson - 9 februari 2015 19:14

Solsken och värme ute, känns nästan som vår i luften. Bara det kan göra en på riktigt bra humör! Har tränat för Ina idag och jag hade en önskan om att fortsätta med bytesträningen som vi inte gjort sen i somras. Att sätta byten är egentligen inte all...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:57

Vecka 5:Båda vilade fram till söndagen då Juno longerades (oren) och Barbie gick 25 minuter i ridhuset.   Vecka 6   Måndag Barbie: Red ut 45 minuter i alla gångarter, pigg som tusan! Juno: Samma med Ellinor. Såg okej ut.   Tisdag Ba...

Av My Jeppsson - 8 februari 2015 18:14


Jag älskar söndagar! Det är den dagen på veckan som jag alltid försöker vara ledig. En helig kväll att spendera i soffan med datorn i knät och veckans tv-repriser på tv. Det krävs inte mycket för att jag ska vara nöjd (ibland)!   Barbie har fått ...

Av My Jeppsson - 7 februari 2015 15:30


Tog ner Juno i ridhuset idag för att kolla honom på linan. Även om han varit fin i skogen och okej på banan igår så känns det som om något är fel. Kollade igenom här på bloggen hur han har gått de senaste veckorna och för tre veckor sen började han g...

Presentation

Hollywood Barbie Q

 

  f-07

e: Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Barbie är en vacker connemaratjej som jag haft sen september-11. När hon kom var hon inte riden så mycket. Nu utbildas hon med målet att vi ska tävla msv:b. Det är fortfarande hennes uppfödare som äger henne och när hon är tillräckligt meriterad i sporten ska hon bli avelssto på heltid. Hon är en riktig kalasponny som gör en glad varje gång man rider med sin fantatsiska arbetsmoral och härliga gångarter.

Juno Rock n Roll

  f-09

e Juno Rory-Carnaby Patrick Hooligan

 

Min alldeles egna ponny som jag köpte augusti-12. Fick 9/9 på treårstestet för sin hoppning och belönades med hoppdiplom. Sen Juno kastrerades, vintern-13, har även hans gångarter utvecklats en hel del då han blivit mycket mer avslappnad. Målen med Juno är inte riktigt klara utan vi tar utbildningen i den takt som pasar honom. Han ska iaf tävlas både i hoppning och dressyr i framtiden.

Tetris M

  2001-2011

e Quite Easy-Tabac

Min vackra alldeles egan uppfödning, dotter till min första egna häst Tjitjolina, som efter en fem år lång kamp med långa viloperioder tyvärr aldrig blev fräsch efter en liten krossfraktur i sitt ena bakben.

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Arkiv

Fråga mig

2 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards